Home / Activiteiten zorgboerderij
Activiteiten zorgboerderij
Activiteiten zorgboerderij

Wij vinden het belangrijk om met elkaar sociale activiteiten te ondernemen en doordat wij op een boerderij zijn gevestigd is er genoeg te doen! Op basis van alle mogelijkheden die een boerderijomgeving biedt kijken wij naar de behoefte van onze bezoekers en passen wij de activiteiten hier op aan. Wij merken dat zowel het team als de bezoekers hier veel voldoening uit halen.

Activiteiten zijn afgestemd op wat men kan en wil

Gezelligheid, sfeer, samenzijn, samen werken op het land (aardappels rooien bijvoorbeeld), samen de krant lezen en bespreken, samen de dieren verzorgen, samen spelletjes doen, samen de maaltijd voorbereiden én nuttigen. Maar ook: lekker rusten of even op jezelf zijn. In ieder geval zijn de zowel de binnen- als buitenactiviteiten op de zorgboerderij altijd afgestemd op wat iemand kan en wil. Per persoon wordt bekeken welke activiteit als prettig wordt ervaren. Niets is verplicht, maar waar het mogelijk is wordt het ter hand nemen van activiteiten gestimuleerd.

Daarnaast organiseren wij regelmatig extra groepsactiviteiten, bijvoorbeeld rondom de feestdagen en open dagen.

Lekker en gezond eten

Een dagelijkse – zeer gewaardeerd activiteit – is het gezamenlijk nuttigen van de warme maaltijd. Het gezamenlijk voorbereiden hiervan geeft veel bezoekers voldoening en plezier.

Bezoekers eten zoveel mogelijk van de eigen producten van de zorgboerderij. Zo hebben wij een moestuin en fruitbomen waar vele soorten groenten en fruit vandaan komen.

Zorghoeve ’t Binnenveld is een milieuvriendelijke boerderij en is gericht op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Activiteiten zorgboerderij