Home / Activiteiten zorgboerderij
Activiteiten zorgboerderij

Activiteiten zorgboerderij. Een belangrijke doelstelling van Zorghoeve ’t Binnenveld is met elkaar sociale activiteiten ondernemen op basis van alle mogelijkheden die een boerderijomgeving biedt. Daarin zit de meerwaarde voor de cliënten.

Activiteiten zijn afgestemd wat men kan en wil

Gezelligheid, sfeer, samenzijn, samen werken op het land (aardappels rooien bijvoorbeeld), samen de krant lezen en bespreken, samen de dieren verzorgen, samen spelletjes doen, samen de maaltijd voorbereiden én nuttigen. Maar ook: lekker rusten of even op jezelf zijn. In ieder geval zijn de zowel de binnen- als buitenactiviteiten op de zorgboerderij altijd afgestemd op wat iemand kan en wil. Per persoon wordt bekeken welke activiteit als prettig wordt ervaren. Niets is verplicht, maar waar het mogelijk is wordt het ter hand nemen van activiteiten gestimuleerd.

Er worden regelmatig extra groepsactiviteiten georganiseerd, bijvoorbeeld rondom hoogtijdagen als Koningsdag, Kerst en dergelijke.

Lekker en gezond eten

Een dagelijkse – zeer gewaardeerd activiteit – is het gezamenlijk nuttigen van de warme maaltijd. Maar ook de voorbereiding biedt veel cliënten een zinvolle dagbesteding. Zij nemen daar actief deel aan.

Cliënten eten zoveel mogelijk van de eigen producten van de zorgboerderij. Daarnaast wordt er ingekocht bij de ecologische tuin De Strohalm in Schijndel.

Zorghoeve ’t Binnenveld is een milieuvriendelijke boerderij en is gericht op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Activiteiten zorgboerderij

Activiteiten zorgboerderij