Home / Kwaliteitswaarborg Landbouw en Zorg - Zorghoeve 't Binnenveld

JUL

22
Kwaliteitswaarborg Landbouw en Zorg

Kwaliteitswaarborg Landbouw en Zorg

Kwaliteitswaarborg zorgboerderijen voor Zorghoeve ’t Binnenveld

bordje_kwaliteit_landbouwzorg_webKwaliteit laat je zien! staat er op het certificaat dat Zorghoeve ’t Binnenveld in Schijndel op 21 juli uitgereikt kreeg. De Schijndelse wethouder Eus Witlox kwam daarvoor naar de zorgboerderij en overhandigde ook het muurschildje waarmee aangegeven wordt dat ’t Binnenveld niet alleen in de praktijk, maar ook achter de schermen en op papier de zaken goed geregeld heeft voor haar cliënten. Met elkaar bepaalt dat de blijvende hoge kwaliteit van zorg via zinvolle dagbesteding.

Eigenaren Wilbert en Caroline van Esch, cliënten, medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en Ad van Rozendaal namens Zorggroep Elde, kregen van de wethouder te horen “dat uit de rapporten blijkt dat Zorghoeve ’t Binnenveld het heel goed doet. En daarom ga ik jullie terecht dit certificaat en bijbehorend muurschildje overhandigen. Het kwaliteitswaarborg zorgboerderijen van de Federatie Landbouw en Zorg kunnen jullie gaan gebruiken.”

Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo)

Wethouder Witox, onder andere verantwoordelijk voor de Wmo, gaf aan dat de twee certificeringen van Zorghoeve ’t Binnenveld (HKZ-certificering in 2013) gunstig zijn voor de toekomst van de zorgboerderij. “Met certificering zijn de kansen op een blijvende plaats in het “zorglandschap” van de gemeente Schijndel een stuk groter. Ook de samenwerking van ’t Binnenveld met Zorggroep Elde in Boxtel helpt daarbij.”

Erkenning is een stimulans

Voor het complete team van Zorghoeve ’t Binnenveld betekent de erkenning via het nieuwe kwaliteitscertificaat een stimulans om verder te gaan met het bieden van goede dagbesteding aan mensen die dat nodig hebben. ‘We doen het met elkaar. Samen hebben we gezorgd voor deze certificering en daarom wil ik graag dat we met de groep die vandaag aanwezig is op de foto gaan,’ besluit Caroline van Esch.

Kwaliteitswaarborg zorgboerderijen

Kwaliteitswaarborg zorgboerderijen


0 Reacties

Geef uw reactie

Have your say!

bericht

name *

e-mail *